Wykorzystanie agrotroniki w produkcji rolnej i przetwórstwie spożywczym warunkiem rozwoju obszarów wiejskich - Zespół Szkół Agrotechnicznych i Ogólnokształcących w Żywcu

In order to personalize content, adjust and analyse ads, and provide safer experience, we use cookies. By using this website, you agree to the collection of information by us. The details can be found at: Privacy policy.

marker icon34-300 Żywiec, ul. Moszczanicka 9
zsaio@moszczanica.pl 

tel. szkoła: 502152241

tel. bursa:  516764253

mobile icon (33) 475-05-70

There is no translation available.

W dniach 19-31 sierpnia 2019r pani Paulina Mróz oraz pani Iwona Dunat uczestniczyły w szkoleniu w ramach projektu: Wykorzystanie agrotroniki w produkcji rolnej i przetwórstwie spożywczym warunkiem rozwoju obszarów wiejskich POWERVET-2017-1-PL01-KA102-037206.
W ramach szkolenia miałyśmy możliwość przeanalizować nowe metody i techniki prowadzenia zajęć dydaktycznych, poznać możliwości zastosowania innowacyjnych rozwiązań z zakresu agrotroniki (ćwiczenia praktyczne kierowania maszyn i urządzeń rolniczych za pomocą sygnału GPS oraz obsługa terminala ISOBUS). Poznałyśmy innowacyjne technologie pozyskiwania różnych rodzajów energii w procesach przetwórczych i produkcyjnych (przetwórstwo odpadów, produkcja biomasy, energia odnawialna- Biogazownie).
W najbliższej przyszłości mamy zamiar opracować projekt dla naszych uczniów, którego celem będzie wyjazd naszej młodzieży na zagraniczne staże zawodowe. Uwzględniając zdobytą wiedzę, doświadczenie i umiejętności podczas szkolenia w/w projektu oraz zweryfikowaniu ośrodka szkoleniowego Centrum Kształcenia i Doskonalenia Zawodowego w Rolnictwie DEULA Nienburg.

22

 

 

20190829 11073120190829 11073120190829 110731IMG 20190830 WA0175IMG 20190830 WA0175

Share